• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژگان
  • ارسال مقاله
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • پایگاه‌های نمایه کننده
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • استخراج به استخراج به
    RIS EndNote
فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 3 (1395)
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1394)
دوره دوره 1 (1393)

تحلیل محتوای مقالات علمی منتشر شده حوزه غنی‌سازی تخم مرغ با اسیدهای چرب امگا- 3 طی سال‌های2003-2013

مقاله 6، دوره 3، شماره 2، پاییز 1396، صفحه 75-82  XML اصل مقاله (478 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
لیلا میرزاپور 1 ؛ محمدحسین بیگلو2 ؛ بلال زارع3
1کارشناس ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
2دانشیار، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
3کارشناس ارشد، علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز. ایران.
چکیده
هدف: هدف این مطالعه تعیین روند تحقیقات صورت گرفته در حوزه موضوعی غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3، دستاوردهای حاصل، و فعالان اصلی این حوزه با استفاده از تحلیل محتوای مقالات منتشر شده طی سال­های 2003-2013 می­باشد.
روش­شناسی: جهت گردآوری داده­ها،کلیه مقالات منتشر شده در حوزه غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3 از طریق بهبود جیره غذایی مرغ از مجلاتPoultry Science،British Poultry Science و Journal of Applied Poultry Research استخراج شده و مورد تحلیل محتوا قرار گرفتند.
یافته­ها: در مجموع 26 مقاله مرتبط با موضوع مطالعه شناسایی شد. آنالیز داده­ها نشان داد، میانگین سالانه تعداد مقالات 36/2 مقاله بوده است. بیشترین درصد مقالات (77/37%) به کشور ایالات متحده آمریکا  اختصاص داشت. به کشور ایران مقاله­ای اختصاص نداشت. تحقیقات منجربه افزایش مقدار اسیدهای چرب آلفالینولنیک، ایکوزاپنتانوئیک، دوکوزاپنتانوئیک، دوکوزاهگزائنوئیک و امگا-3 کل به ترتیب تا سطح 98/10، 4/1، 6/0، 45/7 و 13/12% اسیدهای چرب زرده تخم­مرغ شده­اند.دانه بذرک وروغن­ماهی موادغذایی معمول جهت انجام تحقیقات بوده­اند.تحقیقات حوزه غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3 منجر به تأمین مقدار موردنیاز روزانه اسیدهای چرب امگا-3، افراد سالم و بیماران قلبی-عروقی شده­اند.
نتیجه­گیری: غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3 روش مناسبی جهت مبارزه با بیماری­های قلبی- عروقی است، لذا پیشنهاد می­گردد سیاستگذاری­های مناسب جهت غنی­سازی این ماده غذایی در ایران صورت گرفته و سمت وسوی تحقیقات در این راستا هدایت و سامان­دهی شود. 
کلیدواژگان
تحلیل محتوا؛ اسیدهای‌چرب امگا-3؛ تخم‌مرغ
عنوان مقاله [English]
Egg Enrichment with Omega-3 Fatty acids: A Content Analysis of Scientific Papers (2003-2013)
چکیده [English]
Purpose:: Current study is a content analysis of papers in the field of egg enrichment with omega-3 fatty acids, to identify the trend, scientific prosperities and the main roles of this area during 2003-2013.
Methodology: All published papers related to egg enrichment with omega-3 fatty acids by modifying hen's diet were extracted from the journals of Poultry Science, British Poultry Science and Journal of Applied Poultry Research and exposed to content analysis.
Findings:: Among all extracted papers, only 26 of them were eligible. Data analysis showed the average annual of papers was 2.36 papers. The USA was the most productive country sharing 37.77% of papers.  Surprisingly, Iran did not have any paper in this field. Flaxseed and fish oil were common dietary ingredients which were used in research. Research in the field of egg enrichment with omega-3 fatty acids was increased egg α-Linolenic acid, Eicosapentaenoic acid, Docosapentaenoic acid, Docosahexaenoic acid and total n-3 contents by 10.98%, 1.4%, 0.6%, 7.45% and 12.13% of yolk fatty acids. Research in the field of egg enrichment with omega-3 fatty acids led to supply omega-3 fatty acids required amount for health people and cardiovascular patients.
Conclusion::As the egg enrichment with omega-3fatty acids is a good strategy to prevent cardiovascular diseases, it's necessary to make appropriate policies for providing researches in this field in Iran.
کلیدواژگان [English]
content analysis, Egg, Omega-3 fatty acids
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 326
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 250
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

© 2018 - Journal Management System. Created by sinaweb.